hur att dra sig ur alkohol hemma

Medan en baksmälla efter en natt av dricksvatten är vanligt, alkoholabstinens symptom endast efter en lång period av alkoholmissbruk. Symptom, som kan vara mild till svår, allt från trötthet till huvudvärk – till humörsvängningar till skakningar. Mer allvarliga symtom är feber och delirium tremens (DTS). DTS inkluderar kramper, ångest och även hallucinationer. Även om du kan dra sig tillbaka från alkohol hemma, uppsöka läkare för att se till att dina symptom inte leda till något värre.

Sluta dricka alkohol helt. Det är omöjligt att avgifta kroppen från effekterna av alkohol om du fortsätter att dricka.

Ät en kost rik på kalorier och kolhydrater.

Ta multivitaminer för att hjälpa dig genom tillbakadragande från alkohol. Många människor som missbrukar alkohol kommer också att drabbas av undernäring. Ta 100 mg tiamin och 1 mg folsyra fyra gånger per dag, under minst två veckor.

Förbli hydrerad genom att dricka mycket vatten. I svåra fall kan du behöva ta emot vätska genom ett intravenöst dropp.

Avbryta alla receptbelagda droger, utom de som föreskrivs för att hjälpa ditt uttag. Din läkare kan ordinera barbiturater, bensodiazepiner och Disulfiram om du lider av skakningar, hallucinationer eller begär.

Motionera minst 20 minuter per dag. Skapa ett beroende på övning för att ersätta suget efter alkohol.

Gå med i en grupp som Anonyma Alkoholister. Nå ut till vänner och familj. Att få stöd under ditt uttag kommer att hjälpa dig mer än att gå ensam. Se en terapeut eller psykolog för att prata om ditt missbruk och dina känslor.