hur att bleka lock

Tandblekningsprodukter använda väteperoxid för att avlägsna inbäddade partiklar i mikroskopiska sprickor i tandytan. När dessa fläckar tas bort dina tänder ser vitare. Caps och kronor är gjorda av porslin och utvecklar inte små sprickor där livsmedel och fläckar kan bli inbäddade. Det är på grund av detta att du inte kan bleka kronor eller lock. Om du planerar att använda whiteners på tänderna, bör du använda dem innan tandläkaren matchar din mössa eller krona till dina egna tänder. Om dina tänder blir gul med tiden, kan du åter bleka dem tillbaka till den ursprungliga färgen för att matcha din krona eller mössa. Byta din mössa, med hjälp av naturläkemedel vitmedel och makeup tricks kan också hjälpa dina tänder att se mer vitt.

Var realistisk. Försöker att bleka lock eller kronor är inte effektiv. Whiteners endast arbeta för att ta bort fläckar inbäddade i tandemaljen. Kronor och mössor är gjorda av porslin och inte missfärgas på samma sätt som permanenta tänder.

Bleka tänderna innan du har locket eller kronan på plats. När tänderna är en färg som du är bekväm med, kommer tandläkaren matcha krona eller locket till din nya vitnade tänder. Som tänderna gula över tiden, kan du använda en whitener som kommer att föra alla dina tänder tillbaka till skuggan av din krona eller mössa.

Använd whiteners enligt förpackningens anvisningar, vanligtvis en gång om dagen i 30 minuter. Många människor gillar att underlätta för blekning strips, men andra alternativ är att sätta en blekning lösning i tandskenor som har gjutna för att passa din mun. Av dessa två alternativ, de vita banden är mindre uppenbara och inte så rörigt som facken. Båda typerna kan köpas över disk. Din tandläkare kan också bleka tänderna, men detta alternativ är ganska dyra.

Beställa en ny mössa från din tandläkare om du har haft hatten under en tid och är missnöjda med sin färg.

Färg tandköttet. För att göra dina tänder ser vitare utan att använda en blekning produkt, kan du använda en mjuk tandborste för att tillämpa en mycket liten mängd röd karamellfärg till tandköttet. Detta trick, enligt makeup artist Andrea Claire, kommer att ge tandköttet en frisk röd färg och kommer inte fläckar på tänderna.

Undvik mat som fläckar på tänderna så mycket som möjligt. Dessa inkluderar mörka läsk, punsch, vin, kaffe eller te. Om du måste ha ditt kaffe eller te, kan du använda tandkräm eller munvatten för att motverka färgningen.

Avstå från tobaksprodukter. Rökning och tuggtobak är inte bara dåligt för din hälsa, de kommer att göra tänderna grådaskig och gult.

Försök att borsta tänderna med bakpulver. Många blekning tandkräm inkluderar bakpulver i sina formuleringar eftersom dess grynighet hjälper till att ta bort fläckar från tänderna. Du kan också använda vanliga bakpulver från ditt skafferi. Bara hälla lite i handflatan och blanda med en eller två droppar vatten för att göra en pasta. Applicera pastan på din tandborste och borsta som vanligt.

Borsta tänderna med en växtbaserade tandkräm. Indisk ayurvedisk medicin rekommenderar tandkrämer innehåller Miswak eller Salvadora persica. Denna anläggning är allmänt känd som “tandborste trädet.” Du kan köpa denna tandkräm på nätet eller på några specialbutiker.

Använd kryddnejlika olja, gurkmeja, krossade jordgubbar, krossad salvia eller senapsolja individuellt eller i kombination. Vissa människor rekommenderar blanda senapsolja och gurkmeja med salt och att använda detta som en tandkräm. Andra människor har haft framgång borsta med krossade jordgubbar.

Gurgla och skölja munnen med väteperoxid eller en vitare munvatten efter tandborstning. Väteperoxid är en naturlig blekmedel som ibland tillsätts till blekning munvatten.

Garvning naturligt eller med hjälp av en tan-i-ett-kan kan skapa en illusion av vitare tänder. Bara vara säker på din solbränna ser naturligt.

Använd läppstift eller läppglans med en blå bas, såsom rosa eller nyanser av rött.