HPV-virus hos män

När vi tänker på HPV, den mänskliga Papillomavirusen, vi brukar tänka om effekterna att viruset har på kvinnor. Dock har HPV många biverkningar som effekt män.

Män som har HPV får inte uppvisar någon av de symptom i samband med HPV. Men de kan fortfarande infektera några sexuella partners med viruset.

Många män som är infekterade med HPV kan få över infektion och rensa den från deras kroppar inom en period på två månader. Andra män kan bära en vilande stam av viruset i kroppen i flera år.

Det enklaste sättet att avgöra om en man är infekterad med HPV är att genomgå en runda STD-testning. En läkare kommer att kunna kontrollera om en människa har HPV eller någon annan STD.

Även män är inte i riskzonen för livmoderhalscancer, vara smittade med HPV kan öka sannolikheten för att de kommer att utveckla sällsynta genitala cancerformer.

HPV är lätt kan förebyggas genom att undvika direkt genital kontakt med någon som är smittad med viruset. När viruset har fått uppdraget, kommer de flesta läkare behandla symptomen på sjukdomen eftersom det inte finns något botemedel för HPV.

Vissa män kan visa några symptom av HPV, medan andra kan utveckla genitala vårtor. I sällsynta fall kan HPV öka en mans chanser att utveckla genital cancer.