frigolit kontra plastmuggar

Miljöaktivister och engagerade medborgare har länge övervägt effekterna av engångskoppar på vår miljö och våra plånböcker. Det är ofta nödvändigt och bekvämt att använda engångsmuggar. Detta ändrar debatten från återanvändbara kontra engångsmuggar till frigolit vs plastmuggar.

Om priset är din huvudsakliga oro är plast det billigare alternativet. Det är lättare, vilket gör tillverkning och frakt billigare. Styrofoam är lite dyrare att köpa, men det gör dubbel som en varm och kall dryck kopp, så det kan vara mer kostnadseffektiv i slutet, beroende på användningsområde.

Styrofoam isolerar mycket mer effektivt än plast, vilket innebär att dina kalla drycker stanna kallare längre och dina varma drycker stanna varmare. Plastmuggar rekommenderas inte för varma drycker, och de har inte isoleringsegenskaper frigolit.

Frigolit är inte biologiskt nedbrytbar och kan inte återanvändas, vilket innebär att Styrofoam koppar bidrar till deponi papperskorgen. Kemikalier används också vid framställning av cellplast, såsom bensen, att miljöaktivister hävdar är skadliga för miljön. Även plastmuggar är inte biologiskt nedbrytbara heller, många av dem är återvinningsbara, vilket gör dem mer miljövänliga alternativ.