de bästa munsår läkemedel

Munsår är ett mycket vanligt problem för män och kvinnor i alla åldrar. De är en form av herpes simplex, vilket låter illa, men är lätt att behandla när de inträffar. Munsår är vätskefyllda blåsor som visas på en persons läppar, och kan variera i storlek från små till stora. De kan vara antingen smärtsamma eller bara något irriterande.

Munsår är mycket smittsam och kan lätt spridas från person till person. Rörande och kissing bör hållas vid ett minimum, eller till och med helt enkelt inte gjort, till dess att kalla sår har läkt. En munsår kan vara mycket smärtsamt och svullen, i vilket fall tillämpningen av is kan hjälpa till att ta svullnaden ner lite. Munsår kan hända vem som helst, men de som har försvagat immunförsvar är mer benägna att utveckla dem. Stress kan också orsaka en högre risk för munsår.

Två naturläkemedel kan prövas för ett botemedel. Salvia och Tea Tree Oil har använts av många människor i ett försök att bli av med munsår. Ta salvia som te kan hjälpa munsår försvinna, särskilt när det tas i konjunktur med ett annat läkemedel. Tea tree olja kan köpas på de flesta hälsokostbutiker och appliceras med en bomullstuss vid första tecken på munsår. Tillämpa det dagligen tills munsåret är borta.

Det finns en hel del over-the-counter mediciner som är användbara vid behandling av munsår. Dessa produkter kommer att ge bistånd till det drabbade området och skära ned på klåda. Campho-Phenique är ett sådant läkemedel som kan användas för att behandla munsår. Abreva är en annan billig lösning som kan klara upp ett munsår snabbt. För dem som har att göra med smärta, kan ibuprofen ge lindring till området. Denavir är en annan OTC kräm som kan hjälpa till att läka munsår.

Ett besök till doktorn kan behövas om munsår bli ett vanligt problem och svårt att bli av med. Två huvud läkemedel förskrivs för behandling av munsår, Zovirax och Valtrex. Dessa kan läka munsår som förvärras och inte svarar bra på huskurer, eller de som återkommande. Tala med din läkare om dina munsår är särskilt smärtsamt eller inte läka med andra läkemedel.