colon irritabile diet plan

Komplex gastrointestinal sjukdom, colon irritabile (IBS) har ett brett spektrum av symptom som påverkar hur den kolonfunktionerna. Personer som har IBS lider av magont, onormala tarmrörelser, och gas på en regelbunden basis. Även om det finns inget känt botemedel, bör enskilda övervaka vad de äter och fatta rätt val av mat, som kan förbättra symtomen och gör villkoret lättare att leva med.

En fiberrik kost kan förbättra tarmarna och lindra diarré och förstoppning. IBS lider ska få 25-30 gram fibrer per dag, som kan hittas i katrinplommon, äpplen, bönor och citrusfrukter, hela korn bröd och grönsaker. Personer med IBS kan också ta psyllium, finns i många kosttillskott såsom Metamucil, som kan tillsättas i livsmedel och drycker.

Personer som har IBS bör konsumera åtta 8-ounce glas vätska per dag, vilket kan minska förstoppning. Vatten är naturligt avgifta och hjälper refresh och hydratisera organ såsom tarmarna. Detta kan också inkludera utspädd te och vissa juicer.

En standard måltider bör vara rik på fibrer, låg fetthalt, och begränsad mejeri. De som har IBS bör vara noga med att äta tre måltider om dagen och två eller tre mellanmål. Vissa livsmedel som någon med IBS kan äta är: fullkornsbröd och spannmål, låg fetthalt ost, kött, bönor, grönsaker och frukt.

En särskild mat orsakar inte IBS, men vissa livsmedel kan förvärra sjukdomen och få folk att känna sig sämre. Drycker som innehåller koffein såsom kaffe och läsk bör begränsas, liksom raffinerade och förädlade livsmedel såsom vitt bröd, mejeriprodukter, alkohol, fett, choklad och kakor. Dessa livsmedel kan orsaka tarmarna att ingå avtal, som kan orsaka kramper, gas och diarré.

Äta snabbt och under stressiga situationer kan förvärra tarmen och orsaka tarmproblem. IBS sjuka bör äta långsamt och i en avkopplande miljö för att minska symptomen.

IBS lider ska spåra vad de äter och hur det får dem att känna i en matdagbok. Eftersom varje IBS lider är annorlunda, kan mat har en annan effekt på varje person. Att veta vad förvärrar tarmen kan hjälpa människor med IBS vet vad deras utlösande livsmedel så att de kan undvika dem.