biverkningar av glukosamin på blodtryck

Även känd som chitosamine, är glukosamin en naturlig del av friskt brosk. Dess popularitet och rapporterade säkerhet som en korttidsbehandling för artros smärta bör inte skymma det faktum att det kan ha negativa effekter på det kardiovaskulära systemet.

Även kvalitet och innehåll varierar kraftigt, kosttillskott ger i allmänhet glukosamin i form av glukosamin-sulfat eller glukosamin hydroklorid.

Mayo Clinic rapporterar att glukosaminprodukter kan utgöra en förhöjning av blodtryck och hjärtfrekvens, och det kan också orsaka hjärtklappning.

Mayo Clinic visar att hypertoni effekterna av glukosamin är tillfälliga. Blodtrycket bör därför återgå till tidigare nivåer efter en slutar att ta kosttillskott.

Arthritis och Glukosamin Information Center konstaterar att glukosamin sulfat kosttillskott innehåller ofta kaliumklorid eller natriumklorid, som är salter. Enligt Cleveland Clinic, kan höga sodiumintag orsaka högt blodtryck.

WebMD inte innefattar högt blodtryck som en potentiell biverkan av glukosaminhydroklorid.

Ingredienserna i en glukosamin produkt verkar för att bestämma dess specifika effekt på blodtrycket. Dessutom, enligt National Library of Medicine, människor som är allergiska mot skaldjur eller jod bör inte använda glukosamin tillskott.