biverkningar av dicetel

Dicetel är Solvay Pharmaceuticals varumärke formulering för läkemedels pinaverium mid. Detta läkemedel är tillgängliga genom recept för behandling av irritabel tarm (IBS). Dicetel arbetar för att koppla den glatta muskulaturen i tarmen att hjälpa till att lindra symtom som buksmärtor och tarmbesvär. Detta läkemedel är också ibland som föreskrivs för behandling av vissa gallblåsan sjukdomar. Liksom alla mediciner, kan Dicetel hade några negativa biverkningar hos vissa patienter.

Typisk dosering av Dicetel är en 50 mg tablett tas tre gånger per dag. Ta Dicetel med vatten vid måltider eftersom pinaverium, en av de primära ingredienserna i Dicetel, kan irritera slemhinnorna i halsen och magen. När en behandling har påbörjats, bör patienter inte sluta ta Dicetel utan att först rådfråga sin vårdgivare. Från och med 2009 det hade förekommit några rapporterade fall av överdosering, bör dock en sådan överdosering inträffar tillverkaren rekommenderar magsköljning eller mage pumpning, som lämplig tillvägagångssättet.

Rapporterade biverkningar av Dicetel när det tas som ordinerats är sällsynta och inkluderar uppblåsthet, halsbränna, muntorrhet, diarré eller förstoppning, illamående och huvudvärk. Patienter som är allergiska mot pinaverium eller något av dess derivat bör inte ta Dicetel. Inte alla upplever biverkningar när du tar Dicetel. Om en patient får biverkningar, bör hon kontakta sin läkare för att avgöra om en förändring i dosering eller medicinering krävs.

Djurstudier tyder inte på skadliga effekter på foster, men säkerheten för Dicetel inte vara etablerade i gravida människor. Kvinnor som är gravida bör rådfråga sin vårdgivare innan du påbörjar en behandling med Dicetel eller någon läkemedelsinnehållande pinaverium. Detta läkemedel ska endast förskrivas till gravida kvinnor om läkaren anser nödvändiga fördelarna för modern överväger eventuella skador på fostret.

Det har inte funnits någon kontrollerad forskning för att avgöra om läkemedlet passerar över i bröstmjölk. Det har inte förekommit några kontrollerade studier för att bestämma effekten av läkemedel som innehåller pinaverium på barn som ammas. Därför rekommenderas som en försiktighetsåtgärd att kvinnor som ammar bör inte ta detta läkemedel.

Det finns inga kända läkemedelsinteraktioner som ska störa Dicetel. Men som med alla läkemedel, patienter bör alltid berätta sin vårdgivare om alla mediciner de tar, inklusive OTC-läkemedel och kosttillskott. Vissa läkemedel kan vara skadligt för behandling av tillståndet för vilket läkaren föreskrivna Dicetel.