biverkningar av ångbad

Ångbad har använts sedan tiden för det antika Rom för att främja blodcirkulationen, rengöra huden och avlägsna gifter. De är vanligt förekommande vid hälsoklubbar och spa, och användarna är tänkta att sitta eller ligga i dem under 5 till 15 minuter åt gången. Ångbad ge många fördelar för användarna, som sträcker sig från att öka ämnesomsättningen på lugnande stela muskler och leder.

Uttorkning är en potentiell bieffekt av ångbastu användning på grund av överdriven svettning. För att undvika denna bieffekt, se till att dricka mycket vatten innan kommer in i rummet och inte stanna längre än den rekommenderade tiden.

På grund av värmen och fukten är ångbad grogrund för bakterier och andra organismer som kan leda till infektioner. Fotinfektioner och bröstinfektioner är vanliga biverkningar av ångbastu användning.

En liten ånga brännskada är möjligt som en bieffekt från ångbastu användning, men tenderar detta endast ske om den totala temperaturen i rummet är för hög eller individens hud är mycket känslig.

Den förhöjda värmen i ångbastun kan orsaka hjärtkomplikationer, såsom svimning eller hjärtinfarkt, hos individer som har högt eller lågt blodtryck.

Medan den varma, fuktiga luften är tänkt att vara bra för de flesta luftvägsbesvär, kan fuktigheten framkalla vissa villkor, såsom lunginflammation, i redan sjuka individer.