arbetsbeskrivning för kvalitetsförbättring vård specialist

Att utveckla en arbetsbeskrivning för en kvalitetsförbättring vård specialist är en enkel process. Det handlar om brainstorming vilket ansvar inom organisationen detta läge kommer att uppfylla, samt kompetens, utbildning och uppleva den idealiska kandidaten skulle ha. Fokusera på dessa huvudkategorier kommer att illustrera en fullständig bild av den ideala kandidaten och så småningom fungera som en detaljerad arbetsbeskrivning.

De flesta kvalitetsförbättring jobb inom vården har flera uppgifter som faller i flera specifika kategorier, inklusive utvärdering, analys, utbildning, regelverk och efterlevnad ansvar och riskhantering. En kvalitetsförbättring sjukvård specialist skulle helst vara ansvarig för insamling och utvärdering av kliniska data från organisationen, analysera data för mönster och trender i sjukvården, upptäcka de bakomliggande orsakerna till specifika patientvårds trender, utbildning och utbilda organisationens personal för att främja god kvalitet praxis och säkerställa att alla gällande lagar och förordningar, som arbetar med organisationens ledning och personal för att skapa riktlinjer och rutiner som säkerställer vård av god kvalitet och minimera skada för patienten, hålla sig à jour med alla federala och statliga lagar och förordningar, och ständigt utför uppföljande utvärderingar av uppgifter och organisatoriska prestanda för att säkerställa en konsekvent förbättring. Vissa organisationer kräver också kvalitetsförbättring specialist för att övervaka organisationens redovisning av patientvårdsriktmärken och mätningar för att federala och statliga myndigheter.

Kvalitetsförbättring specialister inom hälso- och sjukvården har en klinisk bakgrund, vanligtvis inom omvårdnad (en BSN eller RN). Vanligtvis kommer en organisation sannolikt att kräva en magisterexamen i omvårdnad, epidemiologi, folkhälsa, hälso- och sjukvårdsförvaltning eller ett närliggande område.

Det är vanligt att förvänta sig att kvalitetsförbättring specialister har minst tre års praktisk klinisk erfarenhet att förstå patientens vårdprocessen. De flesta organisationer kräver också upp till tre års erfarenhet av kvalitetsförbättring, processförbättring, total kvalitetsmätning, eller som medlem av en sjukhusets kvalitetsförbättring kommitté. datahantering och statistisk erfarenhet är också önskvärt.

Även om de flesta arbetsbeskrivningar för kvalitetsförbättrande specialister inom hälso- och sjukvården inte kvantifiera specifika expertområden utöver en djupgående förståelse för klinisk vård och processer, analytisk förmåga och ledaregenskaper, vissa organisationer göra-lista färdigheter som en idealisk kandidat skulle ha. Dessa kan innefatta presentationsteknik och behärskning av att tala inför publik, konfliktlösning kompetens, förmåga att beräkna komplexa hälsostatistik, behärskning av statliga och federala lagar och förordningar hälsovårds, uppmärksamhet på detaljer, skicklighet på att hantera människor och andra resurser, och budgetförvaltning.