är tea tree olja bra för ditt ansikte?

Används för sina läkande egenskaper av australiska aboriginer stammar hundratals år sedan, är tea tree-olja nu allmänt erkänd som en av de bästa växtbaserade vapen mot akne. Health Mad konstaterar att denna olja kommer från Melaleuca alternifolia anläggningen, och tas från de klibbiga blad.

Tea tree olja befanns vara effektiv vid behandling av svampangrepp på 1930-talet av Dr. E.M. Humphrey. The Naked Scientist hävdar också att när tea tree-olja appliceras på bakterier, mängden bakterier sjunker med 90%. Som sådan har denna olja använts för att hjälpa penetrera huden och rensa ut det. Tea tree olja kommer att klara upp akne du redan har samt bidra till att förebygga finnar av akne och pormaskar i framtiden.

Innan sängen, ta bort alla dina makeup med en makeup remover, akne tvätt av ditt val och varmt vatten. Sätt lite tea tree-olja på en bomullstuss, en tops eller en vävnad. gnugga försiktigt oljan i ansiktet. Tvätta inte tea tree olja innan sängen som sina bästa effekter kommer att uppträda om du låter det sitta på huden över natten, enligt Acnemyths.com.

Innan du använder tea tree olja i ansiktet, tvätta huden med en annan akne-fighting agent. Detta kommer att bidra till att undanröja din makeup och öppna porerna så huden är redo att ta emot denna kraftfulla naturligt ämne. Vilken akne tvätta du väljer är upp till dig, men noggrant läsa etiketten. Din akne tvätt bör innehålla salicylsyra som den aktiva beståndsdelen.

Tea tree olja kan nu hittas på nästan alla livsmedelsbutiker eller apotek och marknadsförs i en rad produkter och varumärken. Se till att du plocka upp en produkt som är märkt 100% tea tree-olja. Om det är urvattnat eller blandas med andra saker, det kanske inte fungerar så bra. Räkna med att betala runt $ 5 till $ 10 för din flaska.

Även tea tree-olja inte kan användas internt (inte försöka dricka tea tree-olja), kan den användas på en mängd andra problem. Dab del på en öm tand, applicera några droppar på en koka varje dag under en månad, använda den för att rengöra mindre repor och nedskärningar, gurgla åtta till 10 droppar blandas med vatten för en halsont, applicera ett par droppar till en insekt bita, eller placera den på fötterna för att klara upp fotsvamp.