är Pyridium ges till hundar med en urinvägsinfektion?

Pyridium är varumärket för läkemedlet Phenazopyridine. Det används för att lindra smärtan och förbränning av urinvägsinfektioner, tillsammans med frekvent urinering. Pyridium botar inte urinvägsinfektioner men hjälper den sjuke att få igenom en med mindre obehag. Bland veterinärer, är diskutabelt om Pyridium bör ges till hundar för att lindra sina symptom, men vissa läkare föreskriver det.

Om din hund intar förorenad mat eller vatten, kan bakterier bygga upp i hennes urinvägarna. Bakterierna sprider sig i urinblåsan, njurarna, uterus, urinröret och prostata. Kvinnliga hundar är mer benägna att urinvägsinfektioner eftersom deras urinrör är kortare, och bakterier kan komma till blåsområdet lättare.

Mycket vatten att dricka, täta urinträngningar, yelping eller gråta medan urinera, försöker att urinera men producerar mycket lite urin och inkontinens är alla tecken på en nedre urinvägsinfektion. Om urinen har en illaluktande lukt eller blod i det, är detta en annan indikator på en infektion. En övre urinvägsinfektion är svårare att diagnostisera dig själv, men hunden kommer vanligtvis gå ner i vikt, kräks eller sluta äta. Om du misstänker att din hund har en urinvägsinfektion, måste du få ett smakprov på hans urin och ta den till veterinären.

Eftersom Pyridium inte bota urinvägsinfektion, det är diskutabelt om din veterinär kommer att förskriva. En infektion kommer sannolikt att botas med en kurs av antibiotika, men vissa veterinärer kommer att förskriva Pyridium för sina anti-inflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. Om din hund är i mindre smärta, kommer hon urinera mer bekvämt, rodnad bakterierna från hennes system.

Pyridium har orsakat allergiska reaktioner, såsom kräkningar, förvirring, svaghet, försämrad eller förlorad urinering, ökad törst och kan orsaka lever- och njurproblem. Dessa reaktioner kan förekomma hos hundar samt människor och är överväganden din veterinär kommer att ta hänsyn till innan förskrivning av läkemedel till din hund. Inte administrera Pyridium till din hund utan råd från din veterinär.