är kokosolja bra för håravfall?

Att hitta en lösning på håravfall kan vara en överväldigande uppgift. Inklusive kokosolja i din dagliga rutin kan hjälpa dig att behålla din tjocka läckra lås. Det kan bidra till att minska håravfall och göra din “göra vackrare än någonsin tidigare.

Användningen av kokosolja i hårbotten är en gammal tradition i Indien, där många kvinnor har lång, mörk, vacker tjock svart hår. Indiska kvinnor inkluderar kokos och kokosolja i sin kost och skönhet regim. Lyckligtvis är det en hemlighet att de är villiga att dela.

Kokosolja stärker håret genom att nå hjärtat av håret fiber, vilket garanterar en god tillväxt. Det fungerar som en utmärkt pre-balsam. Lämna det på medan du sover och bara schampo ut på morgonen.

För bästa resultat ska kokosolja appliceras på hårbotten minst tre gånger per vecka. Massera hårbotten försiktigt så att oljan att tränga in i rötterna av håret.

Jämfört med andra oljor som bara stanna på ytan av håret, har studier visat kokosolja kan tränga upp till 90 procent av hårstrået, tre gånger mer än andra oljor. Undvika mineralolja och riskliolja, eftersom de inte penetrerar hårstrået alls.

Enligt vetenskapliga studier, kan regelbunden användning av kokosolja minska håravfall med 50 procent. Det gör håret mjukare och mer hanterbara, och lägger till en vacker glans och lyster.