är 1,0 låg för sköldkörtelfunktion?

Sköldkörteln är en integrerad del av kroppen och när det krånglar, kan effekter ses i metabolismen, kroppstemperatur, humör, hår, energinivå, och mer. Både män och kvinnor kan lida av sköldkörtelsjukdom, men kvinnor löper större risk för det. Det är viktigt att se din läkare eller en endokrinolog om du känner din sköldkörtel kan fungera för låg.

Det första testet en läkare kommer att ge dig är T4 testet, den viktigaste sköldkörtelhormon. Det finns två versioner av T4 – serumtyroxin och fritt tyroxin. Det normala intervallet för T4 serumtyroxin faller mellan 4,6 och 12 ug / dL. Det normala området för fritt tyroxin faller mellan 0,7 och 1,9 ng / dl. Ett resultat av 1,0 skulle visa att serumtyroxin är för låg och att patienten är i riskzonen för hypothyroid sjukdom. Även om resultatet av 1.0 är inom genomsnittligt intervall för den fria tyroxin, kan en läkare beställa fler tester.

T3-testet (även känd som Free T3 index FT3I) vanligtvis ordnade efter en patients T4 testet kommer tillbaka med genomsnittlig intervall. Genomsnittet för T3 testet är 80 till 180 ng / dl, så en nivå på 1,0 skulle vara för låg.

Serum tyreotropin (allmänt känd som TSH) kommer från hypofysen. Detta test mäter hur mycket T4 finns i kroppen. En genomsnittlig intervall är 0,5 till 6 U / ml. En nivå av 1,0 är inom räckhåll, men en läkare kan vill beställa ytterligare tester eftersom det är på den nedre delen av skalan. Patienten kan bli ombedd att komma tillbaka för tester i några månader för att avgöra om antalet minskar.

Din läkare kan vilja utföra andra tester. Deras förkortningar och intervall är

Kom ihåg att siffrorna kan ändras beroende på vissa faktorer i en människas liv, och de som normala intervallet siffror kan passa varje person annorlunda. Vissa läkemedel, såsom antibiotika eller preventivmedel, kan orsaka en rad att vara högre eller lägre än normalt. Informera din läkare om alla läkemedel du tar innan testet. Dessutom, anser att din läkare kommer att planera ett tillvägagångssätt lämpar sig bäst för dig. Inte alla reagerar på samma varje medicin, så en låg siffra kan inte vara så mycket alarmerande så länge du känner dig frisk. En bra relation med din läkare och en skarp insikt i din egen hälsa och lycka kommer att gå en lång väg att övervaka någon sköldkörtel fel.