Anledningen till salt smak i munnen

Ett salt smak i munnen kan vara resultatet av ett antal orsaker. Det kan bara vara något irriterande eller det kan hindra dig från att njuta av smaken på maten. I de flesta fall det varar från en vecka till flera månader. Det är ofta lätt att bestämma dess orsak och lindra det, men i sällsynta fall, salt smak är en allvarlig symptom. I vilket fall som helst samtal långvarig salt smak för ett besök till läkaren.

När en infektion angriper dina spottkörtlar, kan en salt smak resultera. Enligt Dental Problem hemsida, kan Sjögrens syndrom, en autoimmun sjukdom som angriper fuktproducerande körtlarna, beröva din kropp, inklusive munnen, normala vätskor. Påssjuka och bakteriella infektioner kan också vara möjliga syndarna.

Inte dricka tillräckligt med vätska kan leda till en salt oral smak. Enligt Health and Nutrition Tips webbplats, muntorrhet åtföljs av törst är kroppens sätt att tala om att du behöver dricka mer vätska, i synnerhet vatten. Dricka åtta eller fler glas per dag, och undvika att dricka för mycket alkohol eller koffeinhaltiga drycker, som orsakar uttorkning och kan öka salt smak.

Dålig hygien kan vara en orsak till en salt smak i munnen. Enligt Pub Med Health hemsida, om du inte borsta tänderna minst två gånger om dagen, kan plakett insättningar utvecklas, vilket leder till en salt smak i munnen. Detta kan börja ske så tidigt som 20 minuter efter att du har ätit din sista måltid. Borsta tungan när du borstar tänderna och tandtråd varje dag.

Under en bihåleinflammation, resor slem från näsan ner till munnen. Förutom att orsaka dålig andedräkt, kan detta också leda till en salt smak, enligt Health Nutrition Tips webbplats. Om du misstänker att en bihåleinflammation, kontakta din läkare. Han kan förskriva antibiotika för att behandla sinus infektion om den orsakas av bakterier.

En tillfällig salt smak i munnen kan utvecklas när du gråter, även om det är sällsynt. Under intensiv, långvarig gråt, dock, tårar, som är salt, rinna ut i halsen och kan skapa en salt smak.